Pennjakten

 

Har du funderat över vad man kan gör med bläckpennan som har slut på bläck? Lämna till plaståtervinning? Nej, det går inte. Det är inte en förpackning. Har du refill till pennan? Antagligen inte. Alternativet blir sannolikt soptunnan. Eller?

Vi på kretsloppskontoret vill ändra på det. Vi har hittat en aktör som tänker som oss när det gäller återvinning – Terracycle. De gör det möjligt att återvinna saker som idag annars skulle slängas eftersom systemet bygger på en överenskommelse med förpackningsindustrin och inte på vilket material det bestå av.

Utmaning

Vill du och din förvaltning eller skola vara med och samla pennor under några månader? För varje insamlad penna går 20 öre till WaterAid. De arbetar med vad som lämpar sig bäst lokalt för att tackla problem med vatten, sanitet och hygien. Livsviktiga frågor.

Hur?

I en kartong eller låda av något slag samlar ni in era pennor som inte fungerar längre. Alla medverkande får affischer att sätta upp som tydliggör vad som samlas in. De insamlade pennorna skickas via internposten till kretsloppskontoret. För friskolor hittar vi en annan lösning.

Insamlingen pågår till den 28:e mars 2013. Som belöning till medverkande skolor får varje elev ett kitt med en kruka av återvunnen plast och ekologiskt odlade frön. Förvaltningarna och kontoren får Faitrade-choklad som de kan anordna en härlig fika med.

Anmälan och frågor

Har du frågor ring Karin Theorin Mägi, telefon 031-368 27 62

 
 
 
 

Är du lärare i Göteborg och vill du engagera dina elever i en rolig tävling? Skapa ett konstverk av material som normalt anses som skräp.

Skicka en bild på konstverket innan den 28 mars till karin [punkt] theorin-magi [hos] kretslopp [punkt] goteborg [punkt] se.
Det mest kreativa bidraget vinner en show med den glade trollkarlen Ason Bson Cson som visar prov på återvinningens magi.

Tävlingen är en del av ”Pennjakten” och sponsras av BIC.


 

Skrivredskap som återvinns:

Kulspetspennor
Filtpennor
Tuschpennor
Överstrykningspennor
Stiftpennor
Korrigering (tejp, flaska och penna)

Återvinns inte:

Linjaler
Limstift
Suddgummin

 

.

Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad
Kundservice tel.031-368 27 00.
Mån-tis, tors-fre 7-16, ons 9-16.
E-post: kretsloppochvatten@kretsloppochvatten.goteborg.se

Webbplatsen och filmen "En värld utan sopor"
är framtagen av Kretslopp och vatten, Göteborgs stad.
Göteborg